Een fietsenzaak met historie

Ons bedrijf, Profile Weys,  is een echt familiebedrijf. We bestaan al bijna 100 jaar. In 1921 startte overgrootvader P.J. Weys een rijwielzaak. Daarnaast richtte hij in 1926 een transportbedrijf op en verhuurde hij danstenten.

Naast de verkoop van fietsen werd er later ook bruin- en witgoed verkocht, kwam er een taxi- en installatiebedrijf bij en een dancing/feestzaal. In deze jaren werd het bedrijf achtereenvolgens door opa Martien Jans en vader Harry Jans (vanaf 1974) geleid. Sinds 2009 staat het bedrijf onder leiding van de vierde generatie binnen de familie; Sander Jans. Hij heeft gekozen om zich volledig te gaan richten op de fietsenbranche en de overige bedrijfstakken afgestoten. Sander wist al van jongs af aan dat ook hij de fietsenbranche in wilde. Vanaf zijn 14e is hij al te vinden in de winkel en behaalde ook alle daarvoor benodigde diploma’s.

De naam Weys Tweewielers

Twee generaties geleden wisselde de familienaam van Weys naar Jans. Dit kwam doordat oma hertrouwde nadat haar eerste man was overleden. De stamboom ging toen verder met de naam Jans. De naam van het bedrijf is echter nooit verandert en refereert nog altijd aan zijn oprichter.

Al vele jaren een bekend

Al met al zijn we dus al vele jaren een bekend ………… hier in de regio. In die jaren is er ook veel veranderd. We hebben al de nodige verbouwingen ondergaan om zo goed mogelijk aan de steeds veranderende vraag te voldoen. In 2004 is Weys tweewielers uitgebreid met Budget Bikes. Een aparte verkoophal aan de overkant van de straat. Hier worden nieuwe en gebruikte fietsen verkocht in een iets goedkoper segment. Maar wel met de service zoals u van ons gewend bent..