De e-bike wordt steeds populairder

De afgelopen jaren is de verkoop van e-bikes flink gestegen. Maar liefst 57 % van de fietsen die verkocht worden zijn op dit moment elektrisch. Waar voorheen met name onder ouderen de e-bike populair was, stappen nu ook steeds meer jongeren op de elektrische fiets.

E-bike als alternatief voor de auto

Steeds meer Nederlanders kopen een e-bike als alternatief voor een auto. Door toenemende verkeersproblemen met name in de stad gaan mensen op zoek naar alternatieven. De e-bike is een prima alternatief voor de auto. In steden ben je met de e-bike vaak sneller op de plek van bestemming dan met een auto.

E-bike voor scholieren

Ook in minder drukke plaatsen en steden neemt de populariteit van de e-bike toe. Steeds meer jongeren kiezen er voor om in plaats van een scooter een elektrische fiets te kopen of kiezen de e-bike als alternatief voor openbaar vervoer. Een e-bike is voor jongeren vaak een interessant alternatief:

  • Voor een e-bike heb je geen rijbewijs nodig
  • Een e-bike is goedkoper in gebruik dan een scooter
  • Met een e-bike werk je ook nog een beetje aan je conditie

Speedbikes

Gaat een e-bike nog niet snel genoeg, dan zijn er ook nog de speedbikes. De nieuwe en snelle speed pedelecs, speedbikes, halen snelheden van maar liefst 45 km/u. Nadeel van deze nieuwe snelle fiets is wel dat de fiets een geel kenteken heeft, je een bromfietsbewijs nodig hebt en dat je een helm moet dragen. Daarnaast moet je ook nog een WA-verzekering voor je fiets afsluiten.

Duurzaam en gezond

Niet alleen de toename van verkeersproblemen heeft invloed op de populariteit van de e-bike. Ook in minder drukke plaatsen en steden kiezen mensen steeds vaker voor de e-bike. Ondanks de trapondersteuning heeft een e-bike zeker een positief effect op je gezondheid. Daarnaast is de fiets ook nog veel duurzamer dan bijvoorbeeld een scooter of een auto.

Moderne e-bikes

Fabrikanten ontwikkelen steeds meer trendy e-bikes. Deze e-bikes worden ook steeds vaker uitgerust met gadgets. Zo is er nu al een app ‘connected e-bike’ waarmee je je e-bike en smartphone kunt connecten. Valt je fiets om of wordt deze verplaatst dan kun je hiervan een melding ontvangen op je telefoon.  De ontwikkelingen staan niet stil en fabrikanten geven aan met nog veel meer mooie nieuwe ontwikkelingen te komen.

E-bike kopen

Wil je een e-bike kopen of wil je meer informatie over een e-bike? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Weys Tweewielers in Siebengewald. De specialisten van Weys Tweewielers kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden van een e-bike en laten je met veel plezier het uitgebreide assortiment aan e-bikes zien.

Neem contact op