Sportieve en hybride fietsen

Bent u op zoek naar een lichte, sportieve en comfortabele fiets voor langere (tour)tochten, een fietsvakantie of voor uw dagelijkse woon-werkverkeer. Dan hebben wij u veel te bieden. In dit segment hebben wij een ruime keuze aan merken en modellen. Komt u gerust langs voor een advies over de juiste sportieve / hybride fiets voor u en maak vrijblijvend een proefrit.

Onze merken sportieve / hybride fietsen

In onze winkel in Siebengewald hebben wij een ruim aanbod aan sportieve en hybride fietsen zo kunt u bij ons terecht voor de volgende merken:

 • Gazelle
 • Koga
 • Sparta
 • Victoria
 • Merida

Van deze merken hebben wij verschillende modellen op voorraad. Staat het model dat u op het oog heeft niet in onze winkel, dan kunnen wij het ook voor u bestellen.

Bezoek onze winkel

Wat is een sportieve oftewel hybridefiets nu eigenlijk precies?

Een hybride fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets zoals een mountainbike of wielrenfiets. Een hybride fiets heeft altijd versnellingen, dit kan een versnellingsnaaf met 7 of 8 versnellingen of een derailleurversnelling met minsten 21 versnellingen. Daarnaast hebben hybride fietsen een licht aluminium frame en hebben ze grotere wielen dan de ‘gewone’ fiets.

Soorten hybride fietsen:

In principe zijn er een aantal verschillende hybride fietsen:

 • City-hybride fiets
  Fiets met een dichte kettingkast en 7 versnellingen
 • Tour-hybride fiets
  De tour-hybride fiets is zowel beschikbaar met open als gesloten kettingkast. Deze fiets heeft meer dan 7 versnellingen en is nog lichter en comfortabeler dan de city-hybride fiets.
 • Cross-hybride fiets
  De cross-hybride fiets heeft een open kettingkast en is eigenlijk een kruising tussen een mountainbike en racefiets. Deze fiets is robuuster dan de city-hybride fiets en de tour-hybride fiets en uitermate geschikt voor toertochten maar ook voor snelle ritten. Deze fiets kan naar wens aangepast worden met spatborden, verlichtingen, dragger etc.

Op vakantie met de fiets

Voor de ultieme fietsvakantie is een trekkingfiets een must. De trekkingfiets is speciaal gemaakt voor lange tochten met (zware) bepakkingen. Deze fiets heeft meestal een derailleur systeem met 27 of 30 versnellingen. Er is ook een systeem met 14 versnellingen van Rohloff te verkrijgen. Dit systeem is onderhoudsvriendelijk en met een beltdrive van gates hoeft u zelfs de ketting niet meer te onderhouden. De fiets heeft een lowrider op de voorvork (tashouder links en rechts op de voorvork) dit zorgt voor meer stabiliteit van de fiets als u achter ook zware bepakking heeft.

In onze winkel vindt u ook een heel ruim assortiment stevige, waterdichte fietstassen geschikt voor fietsvakanties of lange fietstochten.

Bekijk het assortiment fietstassen

Een nieuwe of gebruikte hybride fiets?

In onze winkel vindt u zowel nieuwe als gebruikte fietsen terug. Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze medewerkers zodat wij samen met u op zoek kunnen gaan naar de fiets die past bij uw wensen en eisen.

Maak een afspraak