Kinderfietsen

Het begint meestal bij een loopfiets of driewieler en eindigt bij een stoere grote jongens- of meisjesfiets. Kinderen groeien en hebben tijdens dat groeiproces een passende, veilige fiets nodig. Of het nu een 12 inch fietsje met zijwielen is, een stoere crossfiets of een mooie roze lifestylefiets. We hebben in onze winkel een uitgebreid assortiment nieuwe en gebruikte kinderfietsen en kinderaccessoires. Van 12,5 inch met zijwieltjes tot 26 inch jongens- en meisjesfietsen.

Welke maat kinderfiets?

Welke maat fiets kunt u nu het beste kopen voor uw kind? Wij bepalen graag samen met u en uw kind de juiste maat. U kunt natuurlijk ook zelf bekijken welke maat kinderfiets geschikt is voor uw kind. De leeftijd van een kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 6 is immers niet altijd even groot als het andere. Een goed middel om de fietsmaat te bepalen is de kledingmaat van uw kind. Ook de binnenbeenlengte geeft een goede indicatie.

In onderstaande schema kunt u de passende wielmaat (inch) aflezen.

Leeftijd Kledingmaat Zadelhoogte Bandenmaat 
2,5 – 4 jaar 98 -104 43 cm 12 inch
4 – 6 jaar 104 – 110 53 cm 16 inch
4 – 8 jaar 110 – 116 58 cm 18 inch
6 – 8 jaar 116 – 122 61 cm 20 inch
5 – 9 jaar 122 – 128 63 cm 22 inch
8 – 12 jaar 128 – 140 24 inch
10 – 14 jaar 140 -152 26 inch

 

Maak een afspraak om de juiste maat te bepalen

Waar moet u op letten bij de aankoop van een fiets?

Bij de aankoop van een nieuwe of gebruikte kinderfiets is het goed om te letten op de volgende punten:

  • De juiste framemaat
  • Verlichting / goede reflectie
  • Goed werkende remmen. Veel kinderfietsen beschikken over een zowel een terugtraprem als een velgrem

Wilt u de veiligheid van uw kind in het verkeer vergroten dan kunt u daarvoor verschillende accessoires aanschaffen. Denk daarbij aan helmen, batterijverlichting en reflecterende accessoires en onderdelen. Bezoek onze winkel om het volledige aanbod te bekijken.

Merken kinderfietsen

In onze winkel vindt u onder ander de volgende merken kinderfietsen:

Ruime keuze gebruikte kinderfietsen

Wij hebben naast een brede collectie nieuwe kinderfietsen ook een groot aantal gebruikte kinderfietsen. Onze gebruikte kinderfietsen kunt u vinden aan de overkant van onze winkel bij Budget Bikes. U kunt bij ons uw oude (kinder)fiets ook inruilen. Zowel op onze nieuwe als gebruikte (kinder)fietsen is inruil mogelijk!

Dus loop eens samen met uw kind bij ons binnen! Wij geven u graag een eerlijk en goed advies zodat uw kind op een veilige en gezonde manier veel fietsplezier beleeft!

Wij passen uw fiets gratis aan

Natuurlijk is het ook mogelijk een sportieve ATB aan te passen tot schoolfiets. We voorzien deze indien gewenst van een bagagedrager, verlichting en slot zodat de mountainbike ook voor school geschikt is en verkeersveilig is.

Maak een afspraak om een fiets aan te laten passen